fbpx

Ervaringen van klanten

star, icon, black

"Ik ken Melanie al vanaf het begin van mijn opleiding als diabetesverpleegkundige (2002) waarin zij scholing over motiverende gespreksvoering (MGV) verzorgde. Later heeft zij mij opgeleid tot MVG coach en ben ik co- trainer geworden bij enkele van haar scholingen.

Zowel als leerling en als collega heb ik enorm veel van Melanie geleerd. Zij geeft op een inspirerende manier les. De cursisten voelen zich veilig bij Melanie , ze weet bij elke doelgroep heel goed aan te sluiten. Met gevoel voor sfeer weet ze van de scholingen een prettige omgeving te maken. Een ieder die scholing volgt kan zich zelf zijn, daardoor weet ze de meest teruggetrokken / bescheiden / onzekere mensen een plek te geven in de groep. Haar didactische werkvormen past ze aan bij de doelgroep, haar flexibiliteit tijdens de scholingen is groot. Haar eigen ‘ agenda ‘ laat ze zo weer los. Daar waar de behoefte ligt daar gaat zij op in. En altijd met respect!
Haar ervaring en kennis m.b.t MGV is groot, door haar betrokkenheid weet zij precies wat er in de praktijk speelt. Daardoor kan zij theorie en praktijk heel goed integreren.
Een MGV scholing krijgen van, of geven met , Melanie is voor mij elke keer weer een bron van inspiratie!"

Judith Steen, praktijk/diabetes-verpleegkundige 1e lijn

shireen en tessa

"Ik heb jarenlang therapie gehad voor angstproblemen. Eind 2018 ben ik gestart met
paardencoaching bij Melanie. Toen ik eraan begon had ik geen idee wat voor effect het zou hebben en was ik ook erg sceptisch. Ik dacht dat het erg zweverig zou zijn. Dat is
absoluut niet het geval. De paardencoaching heeft het effect van mijn behandeling versterkt en mij sterker gemaakt.

Ik heb leren voelen. Ik heb geleerd om beter met anderen te communiceren. Niet alleen wat vriendschappen en intieme relaties
betreft, maar ook bijvoorbeeld contacten op het werk. Het komt niet zelden voor dat ik terugdenk aan een sessie met Melanie of
een video van onze sessie met een van de paarden terugkijk om me net zo sterk en geaard te voelen als tijdens een bepaalde sessie zodat ik vanuit dat gevoel kan handelen of nadenken.

Melanie zelf is inzichtvol, intelligent, gevoelig, laagdrempelig, professioneel en tegelijkertijd erg empatisch en betrokken. Ze straalt altijd en ik word vrolijk als ik haar zie. Ik kan garanderen dat alleen al 1 sessie met Melanie - met of zonder paarden - je een sterkere
verbinding met jezelf en anderen oplevert naast een gevoel van kracht en rust. Doen dus!"

Shireen Raza, tax attorney, professional support lawyer bij Stibbe

"De training in Motivational Interviewing bij Melanie van Hoeve is zo'n training die blijft hangen. Als huisarts vraag ik altijd wel door als mensen een beetje mistig formuleren. Sinds deze cursus doe ik dat met meer vertrouwen: de uitkomst is eigenlijk altijd goed. Je helpt mensen een stapje verder dan ze eigenlijk van plan waren voordat ze binnenkwamen. Ik ervaar nu vaker het plezier van een goed gelukt consult, waar mensen zichtbaar van opknappen – en dat ook spontaan teruggeven. Melanie past tijdens de cursus voortdurend MI toe als docent en ze schakelt moeiteloos over op de MI-gereedschappen als ze feedback krijgt van cursisten."

J. Kranenburg, huisarts

" We werken bij Buurtzorg al sinds 2014 samen met Melanie. Meestal in de vorm van workshops motiverende gespreksvoering, maar ook voor grotere groepen op onze congressen en voor onze teams. Daarnaast hebben we samen trainingsvideo's gemaakt. De samenwerking is erg prettig, Melanie is flexibel en heeft snel goede aansluiting bij iedereen. Ze werkt makkelijk met diverse thema's en casuïstiek rond coaching en communicatie. Ze is zeer deskundig op deze gebieden, haar kennis en ervaring weet ze op een hele praktische wijze te delen met de groepen waar ze mee werkt. Zonder uitzondering zijn onze -best wel kritische-(wijk)verpleegkundigen erg enthousiast over Melanie. We hopen nog lang met haar te kunnen samenwerken."

Arend Jan Zwart, Projectmedewerker opleidingen Buurtzorg

sonja paard en flapover

"Tijdens de 3 daagse training motiverende gespreksvoering met paarden heb ik Melanie als een zeer prettige docent ervaren. Ze weet een veilig en gezellig leerklimaat neer te zetten. Ze heeft kennis van zaken en de training was afwisselend en creatief samengesteld. Een aanrader!"

Danielle Lodder, senior opleider/coach Leiderschap bij DJI

"Afgelopen week de online cursus Reflectief Luisteren gevolgd bij Van Hoeve Trainingen. Een aantal jaren geleden heb ik motiverende gespreksvoering van Melanie gehad. Destijds veel geleerd en was nu toe aan opfris en verdieping. Het was weer fijn om hier 5 dagen mee aan de slag te gaan en mijn communicatieve vaardigheden nog meer te optimaliseren. Onder de deskundige en fijne manier van Melanie is dit weer goed gelukt!"

Greetje Wolters, praktijkondersteuner ouderenzorg

"Wat een waanzinnig ervaring om een training te ontvangen van Melanie. Als het gaat om het raken van de juiste snaar, dan is Melanie de super professional. Naast haar brede inhoudelijke kennis, weet Melanie elke deelnemers op een unieke, passende en effectieve wijze te benaderen. Niets gaat gehaast, maar in een prettig tempo waarbij interventie plaatsvindt op het niveau dat past bij de situatie en de persoon. Wil je jezelf of je team verder te bekwamen in Motivational Interviewing, dan is Melanie TOP! "

Ron de Vries, Interim Professional Life Sciences & Health, trainer/coach

3 paarden

"Leren van Melanie is een plezier. Haar enthousiasme en kennis maken dat je als deelnemer aan de slag wilt met 'Motiverende Gespreksvoering'. Als je het hebt over 'practice what you preach', dan is Melanie daarvan een sprekend voorbeeld. Alle stappen die zij aan je toelicht, past ze zelf toe. 100% congruent. Het begrip 'verandertaal' verandert je manier van luisteren en reageren. Kortom een aanrader!"

Marie Therese Corbeij, Marengo Training en Coaching, Leiderschap/teamontwikkeling en trauma

paardenoog

“Melanie weet op een nuchtere manier theorie te verbinden met praktische oefeningen. Met humor, transparantie en eigenheid geeft ze inhoud aan de online training die ik bij haar heb gevolgd. Ook online weet zij het gedachtengoed van motiverende gespreksvoering pakkend over te dragen waarbij ze oog heeft voor de individuele deelnemers en de dialogen die ontstaan. Ik heb met plezier haar training gevolgd en kan haar van harte aanbevelen als trainer en/of coach.”

Jip Menses, provinciaal ambtenaar en coach en eigenaar bij Spegelwurk, coaching met paarden

“Deelnemers aan de paardencoaching hoeven niet bang te zijn. Melanie houdt net zo veel van mensen als van paarden. Tijdens de sessie laat ze je niet in de steek. Zeker, paarden zijn slim. Ze hebben je gedachten al geraden nog voor je het zelf beseft. Bovendien zijn ze heel groot. Maar mocht de omgang met zo'n enorm beest griezelig of confronterend zijn, dan is Melanie steeds vlak bij je. Niet om je op fouten te wijzen of met de neus op nare feiten te drukken, maar om je verder te helpen. Door haar aandacht voelde ik mij veilig en compleet op mijn gemak. Het was net alsof ik door haar werd beschermd.”

Wiebe Brouwer, Schrijver van “water scheppen met een lepeltje”