fbpx

Wat ben je waard?

vanhoeve-3daagse

Wat ben je waard?

Ik heb een ingewikkelde relatie met geld. Zodra het over financiën gaat raak ik regelmatig geïrriteerd. Dat heeft, voor zover ik weet, te maken met de lastige periode waar ik me in heb bevonden na de scheiding. Maar misschien gaat het nog wel veel verder terug. Ik weet dat mijn moeder het ook een periode niet breed heeft gehad en daar zal ik vast als kind ook wel iets van hebben meegekregen. Ik word zenuwachtig als het eind van mijn geld in zicht is en reageer dat af op mijn directe omgeving. Niet iets om trots op te zijn.

Ook het bepalen van een tarief voor mijn diensten vind ik altijd weer een uitdaging. Neem bijvoorbeeld een coach-sessie. Wat vraag je daar voor? Bereken je alleen de sessie of ook de voorbereidingstijd, je opleiding, je nazorg etc.? En als iemand dat tarief niet kan betalen, zak je dan in prijs? Sommige cliënten gun ik het zo om een keer met mij de paardenbak in te stappen dat ik geneigd ben om te zakken met mijn prijs? Maar ja, dat voelt ook weer als een soort uitverkoop.

Zo heb ik ooit een ervaring gehad met een kapper. Deze kapperszaak had 2 locaties; 1 in Apeldoorn (waar mijn middelbare school stond) en 1 in Amsterdam (waar ik ging studeren). Ik was heel tevreden over deze kapper en had besloten in Amsterdam dus ook naar deze kapper te gaan. Het tarief in Amsterdam was echter beduidend hoger dan ik gewend was in Apeldoorn. Ik vroeg dan ook wat er anders was aan het knippen in Amsterdam of Apeldoorn. Niets natuurlijk. Maar ze hadden een poging gedaan om hetzelfde tarief te hanteren. Echter vlakbij de locatie in Amsterdam was ook een andere kapperszaak die net iets boven het Apeldoorn-tarief rekende. En de klanten dachten dat daarmee die kapper beter was en gingen dus naar die andere kapper. Door het tarief te verhogen “claimden” ze meer kwaliteit en werd de toestroom van klanten weer groter. Vreemd toch hoe dat werkt.

Momenteel durf ik te gaan staan voor wat ik waard ben. Ik heb een vast tarief voor een coach-sessie. En daarin neem ik ook mijn ervaring, mijn opleiding, het onderhoud van de paarden en mijn voorbereiding en nazorg mee. En ook als je bij mij een training volgt hangt daar een prijskaartje aan. Daarmee is niet gezegd dat ik nooit korting geef of bijvoorbeeld een tijdelijk aanbod of dat ik in mijn offertes rekening houd met de opdrachtgevende partij. Het blijft echter een ding. En ik vind er wat van dat er zoveel professionals zijn die aan de lopende band gratis sessies (met paarden) aanbieden.

Gisteren had ik een interessant gesprek over tariefloos werken, waar mensen achteraf hun eigen tarief kiezen. Ik ken deze voorbeelden vanuit de horeca, maar nog niet in de coaching wereld. Wie weet is dat ook nog een interessante route om te ontdekken.

Voor nu durf ik steeds beter te gaan staan voor wat ik waard ben. Daarmee gaat het ook meer stromen.

Sluit je aan bij de 3-daagse training voor professionals die ik vanaf 27 mei weer organiseer? Je bent van harte welkom.

Lees hier meer of meld je aan. 

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.