fbpx

Waarom ik? Waarom nu?

AKF Jij bent Goud-4166-1 bewerkt

Waarom ik?
Waarom nu?
Vragen die je in het slachtofferdenken gevangen houden.

Het leven gebeurt.
En hoe graag we ook verklaringen willen hebben voor de heftigheid waarin we soms terecht komen, is dit vaak niet de route uit het dal.

In boeken kom ik vaak teksten tegen die me raken. En die deel ik graag met jou. Omdat ik vermoed dat ik niet de enige ben die mezelf hierin herkent.

Mieke Bouma schrijft prachtige boeken. In haar boek "het verhaal van je leven", beschrijft ze hoe je in plaats van de rol van slachtoffer aan te nemen, ook kunt zoeken naar hoe je scenarioschrijver kunt worden van een betekenisvol plot. Hoe kun je de held worden in je eigen verhaal?

Ook Edith Eger (de keuze) schrijft dat je op 2 manieren kunt reageren op tegenspoed. Je kunt jezelf inderdaad de vraag stellen; Waarom ik? En daarmee kies je voor de rol van slachtoffer. Je kunt echter ook een andere vraag stellen. Wat nu? En daarmee kun je misschien wel de held worden in je eigen verhaal. Jij kunt een keuze maken over jouw eigen reactie op de situatie.

Het heeft weinig zin om een oordeel te hebben over het lot of er mee te vechten. Dus laat je iets "noodlottig" zijn of brengt dit lot je misschien wel dichterbij je "lotsbestemming" of bedoeling?

Ik weet dat mijn leven me gebracht heeft tot op het punt waar ik nu ben. En in dit leven heb ik het nodige op mijn bordje gehad. En ik kies ervoor om lessen te trekken uit wat me is "overkomen". EN die lessen geef ik graag door. In de manier waarop ik coach. De manier waarop ik mijn trainingen verzorg. En in augustus ga ik zelfs met een groep deelnemers op reis om ook te onderzoeken hoe zij de held in hun eigen verhaal kunnen worden. Natuurlijk liefdevol ondersteund door de paarden.

Samen op ontdekkingsreis in onze eigen binnen-wereld. Ik houd ervan.

Mijn eigen belangrijkste les is; leren voelen.

Want hoe goed ik ook kan invoelen bij een ander, het serieus nemen van mijn eigen gevoelens blijft een uitdaging. Mijn hoofd krijgt eigenlijk altijd voorrang En voor voelen heb ik tijd nodig. Ik mag meer tijd nemen, onthaasten. Want zolang ik in de hectiek van mijn dagelijkse leven blijf meebewegen, kom ik niet tot voelen. De continue (onderhuidse) onrust houdt me daar weg. Ik ben teveel gewend geraakt aan die basis-onrust en herken dus veel te laat dat iets stress of spanning geeft. Dus kies ik voor een plek weg uit de hectiek. Daar kan ik dan voelen. Voelen wat er is en dat ook waar laten zijn.
Mijn volgens stap is om die rust (en tijd) ook te integreren in het dagelijkse.
Pfff, wat een uitdaging.

De titel van de retraite in Frankrijk komende augustus;
Ik ben waar; leer hoe je de held wordt van je eigen inspirerende leven.

Kom je samen met mij "stilvallen"?

Wil je ook die rust en tijd opzoeken in je dagelijkse leven?
Via onderstaande link kun je een gesprek met me inplannen. Je kunt zelf een datum en tijd selecteren die ook voor jou past.

Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Plan hier je afspraak in.

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.