fbpx

Verhuizen

AKF zakelijk paard & mens-3193-1-2

Jezelf verhuizen kent bijna iedereen en is altijd best een heel ding.

Je paard verhuizen is voor minder mensen bekend. Maar geloof mij; ook dat is een heel ding.

Als je mij volgt op Facebook, Instagram of LinkedIn heb je vast al prachtige filmpjes en foto’s langs zien komen. Evie, mijn kruising Haflinger/Tinker is eind mei verhuisd naar een prachtig paddock paradise. Een paradijs voor paarden, waar de natuurlijke manier van leven van een kudde paarden zoveel mogelijk wordt nagebootst. Een feest.

Maar niet meteen vanaf de start. In ieder geval niet voor mij.

Maar ook voor Evie is het even wennen. Ze staat plotseling tussen ruim 20 andere merries die haar allemaal even komen begroeten. En daar is ze niet bij iedereen van gediend. Dus soms gaat er een oor naar achter, wordt er gegild en her en der gedreigd met een achterhand. En bij paarden kan dat er soms best stevig aan toe gaan.

Ondertussen ben ik toegevoegd aan de groepsapp van deze nieuwe plek. En is het aan mij om ook te landen in een nieuwe kudde; die van de paarden-eigenaren. En waar paarden geen woorden nodig hebben en gewoon heel duidelijk zijn, valt dat bij mensen tegen. Wij als mens reageren namelijk niet alleen op de woorden, maar ook op de toon/ de onderstroom / de bedoeling etc. En we vinden er van alles van. Hoe oordeelloos ik ook probeer te zijn, zodra het over mijn paard of mijn kinderen gaat, dan gebeurt er iets. Ik schiet de verdediging in. Oud patroon.

Gelukkig is daar mijn lief die mijn emotie herkent en die me (ongevraagd) advies geeft om niet te reageren. En te vertrouwen op Evie. Die neemt en claimt haar plek wel. Nu jij nog, Mel.

En zo geschiedde. Ik liet het rusten, reageerde niet en zie daar. Na 1 dag dat de WhatsApp groep ontplofte met allemaal filmpjes en berichten over “die nieuwe” die met wel heel grote signalen communiceerde, is de rust nu weergekeerd. En heeft Evie haar plek in de kudde met paarden gevonden. En kan ik rustig mijn plek gaan zoeken in de “eigenaren-kudde”. Vanuit mijn kracht in plaats vanuit een verdedigings-energie.

Dankjewel lief. Dat je me zo goed kent.

Wil jij jezelf ook beter leren kennen? En wil je ook leren hoe je de ander bij zichzelf naar binnen kunt laten kijken? Om de ander op die manier te inspireren om te kiezen voor een leven vanuit kracht?

Sluit dan aan tijdens de Summerschool over de MEL-methode. We starten op 1 juli 2023 in Veenendaal.

Je bent van harte welkom.

 

Inschrijven kan via deze link of via melanie@persoonsgerichtegesprekken.nl.

 

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.