fbpx

Navelstaren

AKF zakelijk paard & mens-3492-1

Navelstaren.

Het is een wat negatieve term en soms word ik ook echt heel moe van mezelf. En toch…

Het is voor mij zo goed om regelmatig bij mezelf naar binnen te kijken, af te stemmen op wat ik voel ipv wat ik denk. Mijn hoofd heeft in mijn ontwikkeling altijd een onevenredig grote rol gespeeld. Zelfs tot het punt dat ik niet meer zo goed wist of ik wel iets voelde. Het leek wel of alles wat ik voelde eerst langs mijn rationele filter moest. Was er een verklaring voor dat gevoel; oke dan mocht het er zijn en mocht het benoemd worden. Maar als die verklaring (de analyse) naar mijn idee niet klopte, dan was het gevoel er ook niet. Dat kon er dan niet zijn. Er was echt een soort harde grens tussen mijn hoofd en mijn “buik”. Afgesplitst.

Gek genoeg kon ik wel heel goed invoelen. Zodra het over emoties bij een ander ging kon ik daar prima in meevoelen. Maar bij mezelf???

En natuurlijk snapt mijn hoofd ook wel dat daar iets aan gedaan moet worden. De paarden helpen, de mensen die ik begeleid helpen en bewustzijnswerk helpt. Ik heb vanaf het jaar 2000 (ongeveer) regelmatig trajecten gedaan die zich niet zozeer richten op mijn hoofd, maar veel meer op mijn lijf. Lichaamsgericht werk, bewustzijnswerk, mindfullnes etc.

Op dit moment volg ik een prachtige opleiding bij Bambu, centrum voor gewaarzijn. Een opleiding waarin ik met een inspirerende groep collega deelnemers en onder de bezielende begeleiding van Eline en Eddy weer een laagje dieper mag voelen en ervaren. Ik mag me gewaarzijn van alles wat er speelt. Alles is informatie die gevoeld en ervaren mag worden, ook zonder dat ik het begrijp. Die houding van niet-weten, die me ook zo ondersteunt bij het werken met de paarden, is ook hier weer helpend. We ervaren de meerdaagse bijeenkomsten in Castricum wat er bij ons als deelnemer gebeurd. En 2 weken later gaan we kijken naar de opbouw van deze dagen. Of zoals Eline het zo mooi verwoord “gaan we met elkaar kijken hoe het kleed geknoopt is”. Waarom welke structuur of oefening op die plek in het programma zit? Hoe je in de groep veilig individuele processen kunt begeleiden? Wat er nodig is om iedereen uit te nodigen zichzelf te laten zien?

Met als doel dat dit werk, dit bewustzijnswerk, ook zijn weg vindt in de trainingen die ik verzorg.

Dankbaar!

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.