fbpx

Levensveranderend

AKF zakelijk paard & mens-3277-1

Levensveranderend

Dat was hoe Natasja de sessie met Evie omschreef. En dan ben ik natuurlijk rete-nieuwsgierig naar welke verandering er dan in haar leven heeft plaatsgevonden. Hieronder haar verhaal.

“Ik ben al ruim een jaar aan het worstelen met de vraag, wat ik moet gaan doen qua werk. Ik ben niet gelukkig met mijn huidige werksituatie. Maar de grote vraag is, waar wordt ik dan wel gelukkig van? Ik had al flink wat onderzoek gedaan. Ik hield een aantal opties over, maar kon maar niet kiezen.
Een sessie met Melanie en haar co-coach Evie, een prachtige Haflinger/Tinker merrie met een duidelijke mening 😉, bood uitkomst. Evie heeft me geholpen om een heel belangrijke beslissing te nemen.

We begonnen die dag met een kennismaking met Evie. Oké… hoewel ik zelf een paard heb, hoe maak je eigenlijk kennis met een paard? Ik aaide haar over haar nek en schoft, ze vond het volgens mij wel prima. Daarna liet Melanie me een aantal oefeningen doen. Er stonden 4 pylonen in een vierkant en ze gaf de opdracht: “Loop een rondje met Evie en maak om 1 van de pylonen een extra rondje”. Yes, I got this! Dit kan ik vast heel goed. En vervolgens gaat het natuurlijk niet zoals ik wil dat het gaat. Ik baal, ik wil dat het perfect gaat. Melanie begeleid me met haar vragen en ik kom tot de conclusie dat ik ook gewoon op mezelf mag vertrouwen. Nadat dat duidelijk is geworden haal ik even diep adem sta ik even stil en doe een 2e poging. Dit gaat al stukken beter. Het was niet perfect, maar dat is eigenlijk ook oké.

We doen nog een aantal oefeningen en ik kom mezelf behoorlijk tegen. Wat leg ik de lat onnoemlijk hoog voor mezelf. Het is niet snel goed. Mijn overtuigingen (oftewel mijn overlevingsstand) zit me behoorlijk in de weg.
De kern: ik heb goedkeuring van mezelf nodig. Ik weet dat ik de gedachten invul voor andere en dat ik die niet deel. En dat maakt dat ik probeer te voldoen aan verwachtingen die er misschien wel helemaal niet zijn. Ik ben vooral in gevecht met mezelf.

In dit hele proces blijft Evie op afstand. En op het moment dat ik mezelf ontsla van een resultaat en oprecht loslaat, onspant Evie en komt ze naar me toe. Met haar neus op de hoogte van mijn buik blijft ze steunend bij me staan.

Het is goed zo.

Onderweg naar huis komt de volgende zin ineens naar boven:
“When you are on a crossroad let the horse guide you back home.”
Ik kan nu een beslissing nemen. Wat gaaf dat ik dit weer heb mogen ervaren”

Natasja heeft ondertussen haar werk achter zich gelaten en is een opleiding tot paardencoach gaan volgen. Fijn om weer zo'n gepassioneerde collega erbij te hebben in dit prachtige werkveld.

De naam van Natasja is niet haar echte naam.

·        Sta jij ook op een kruispunt in je leven?
·        En kan je wel een steuntje in de rug gebruiken?
·        Of heb je behoefte aan meer zicht op je eigen binnenwereld?

Voel je dan vrij om een (kennismakings)gesprek met me in te plannen. Ik help je graag bij het antwoord te vinden op bovenstaande vragen.

Via onderstaande link kun je een gesprek met me inplannen. Je kunt zelf een datum en tijd selecteren die ook voor jou past.

Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Plan hier je afspraak in.

 

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.