fbpx

Groeien als mens of groeien als professional?

AKF zakelijk mens & paard-3506

Groeien als mens

of

Groeien als professional

In het verleden kreeg ik via mijn werkgever de mogelijkheid om een opleiding te gaan doen. Een opleiding tot trainer en/of organisatie adviseur. We werkten tijdens deze opleiding in verschillende blokken. De start was de ontwikkeling/groei van jezelf als mens. Vervolgens werd de nadruk gelegd op de rol van trainer/organisatie adviseur. En daarna werd de link gelegd met de organisatie en het maken en schrijven van een project/training. 

Tijdens de trainingsdagen werkten we ook met persoonlijke verhalen. Waar zitten je eigen knopen en belemmerende overtuigingen? En natuurlijk werd ook aandacht besteed aan persoonlijke drijfveren en waarden. Omdat mijn “baas” betaalde merkte ik dat ik het soms moeilijk vond om met een persoonlijk verhaal te komen. De inzichten die ik opdeed tijdens de training zorgden ervoor dat ik ook meer zicht op mezelf kreeg. En dit had ook zijn positieve effecten op mijn prive situatie. En daar had ik moeite mee, want de opleiding werd betaald door de “baas”. Mocht ik er dan prive ook baat bij hebben? 

En natuurlijk kon ik dat rationeel best recht praten. Als ik als mens groei, dan heeft de organisatie waar ik voor werk daar ook baat bij. En toch zorgde de gedachte dat ik met het geld van de baas persoonlijk baat had bij deze opleiding voor een vreemde kramp. Ratio en emotie zijn het niet altijd met elkaar eens 😉

Nu jaren later weet ik dat groeien als mens en groeien als professional onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Tijdens mijn trainingen, die zich vooral richten op jou als professional, komen ook altijd persoonlijke thema’s mee. Ik geniet ervan als er kwartjes vallen bij mensen. Dat dynamieken in een deelnemersgroep beter begrepen worden, omdat mensen zichzelf beter leren begrijpen. Dat mensen zich plotseling zichzelf herinneren.

Natuurlijk schuif je in je professionele rol bepaalde kwaliteiten misschien meer naar voren dan in je thuissituatie. Maar je eigen reactie op andere mensen (klanten of collega’s) is vaker persoonlijk dan dat het te maken heeft met je professionele rol. Zeker als de reactie met emoties gepaard gaat. En dan kan je best geleerd hebben om tot 10 te tellen en niet primair te reageren of het je minder aan te trekken, we blijven allemaal mens. En bij mens zijn horen ook emoties.

De training die ik verzorg over Motiverende Gespreksvoering speelt in op zowel je professionele rol, als ook op jou als mens. Veranderprocessen begeleiden bij andere triggert namelijk ook heel vaak persoonlijke processen. En misschien is het zelfs wel heel functioneel en effectief als je die persoonlijke ervaring kunt inzetten tijdens je rol als coach of begeleider. Doordat tijdens mijn 3daagse training de paarden ook worden ingezet, krijg je naast inzichten op het vlak van begeleiden ook een persoonlijke spiegel. En als jij bereid bent bij jezelf naar binnen te kijken, groei je ook als mens. 

Interesse?

Op 13 september start er weer een 3-daagse training Motiverende Gespreksvoering met de paarden.

We werken in Veenendaal. Je bent van harte welkom.

 

Lees hier meer over de training.

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.