fbpx

De billen van Tiene

AKF zakelijk paard & mens-3249-1

De billen van Tiene!

Nog steeds is het beeld van de billen van Tiene voor 1 van mijn coachklanten een reminder aan het inzicht dat zij opdeed tijdens een sessie bij de paarden.

Ik neem jullie graag mee in de sessie, zodat je een beeld kunt krijgen van wat paardencoaching ook voor jou kan betekenen.

We staan tussen de paarden (in vrijheid) en Tiene schuift voorzichtig haar billen richting Els. Els stapt opzij. Ooit heeft ze geleerd dat de achterkant van een paard gevaarlijk is. Dus om goed voor zichzelf en haar eigen veiligheid te zorgen doet ze een stap opzij.

Tiene beweegt haar billen weer voorzichtig (achteruit stappend) in de richting van Els. Ik sta er bij en kijk ernaar. Er is niets in de uitstraling van Tiene wat overkomt als dreigend.
Deze dynamiek blijft; Tiene biedt haar billen aan en Els stapt opzij.

Ik benoem wat ik zie en stel een vraag. Het eerste kwartje valt; zo beweegt Els thuis ook altijd mee met de beweging van iedereen in haar gezin.

Ik vraag haar of ze het aandurft om te blijven staan (en leg haar uit dat zoals ik Tiene ken dit geen gevaarlijke situatie is). Els vertrouwt mij en durft daarom dit experiment wel aan. Ze blijft staan. Wel op enige afstand met een hand op de billen van Tiene. Ik vraag haar of ze de afstand durft te verkleinen. En uiteindelijk staat Tiene met haar billen ongeveer in de oksel van Els. En dan gebeurt er iets prachtigs.

Ik kan niet onderscheiden wie er het eerst zucht, Els of Tiene 😘
Er vallen blijkbaar nog een aantal kwartjes.
Ik vraag wat er gebeurt en Els benoemt wat ze voelt. En wat ze nu ook snapt.

En dan.....

Tiene stapt weg. Zichtbaar tevreden dat de boodschap is overgekomen.
Het gras is nu belangrijker en ze gaat heerlijk staan grazen.

Dit is wat er regelmatig gebeurt in sessies met de paarden.
Het paard laat iets zien, vindt het belangrijk genoeg om het signaal elke keer weer te geven.
Door de vragen van de coach en de beleving bij de client kunnen er kwartjes vallen. En als dan aspecten uit het leven geadresseerd worden, inzichten opgedaan, kan er blijkbaar iets ontspannen. En dat is waar het paard op uit is.

Soms lijkt het magie.

Wil jij het ook een keer ervaren? Ik vertel je er graag meer over. Stuur mij gerust een bericht via melanie@persoonsgerichtegesprekken.nl

Of plan een kennismakingsgesprek in via onderstaande link. Je kunt zelf een datum en tijd selecteren die ook voor jou past.

Het is volledig gratis en vrijblijvend.

Plan hier je afspraak in.

PS. Els is niet haar echte naam 😊

Gratis tips ter bevordering van begeleidingsgesprekken

Wil jij....

✅ Leren hoe je nog meer zonder oordeel kunt luisteren?

✅ Hoe je effectievere begeleidingsgesprekken kunt voeren (in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt)

✅ Hoe je kunt voorkomen dat iemand in de weerstand schiet?

✅ Hoe je openingen kunt creëren als je met iemand te maken hebt die er eigenlijk niet wil zijn?

Met de M.E.L. methode voer je persoonsgerichte gesprekken waarin jij de ander moeiteloos, eerlijk en liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Daarmee dragen jouw begeleidingsgesprekken bij aan een hogere kwaliteit van leven EN ze geven jou als professional meer voldoening.

A6_Tips

Tips Motiverende Gespreksvoering

Standaard sturen wij de tips per e-mail. Indien je de tips ook per post wilt ontvangen, vul dan ook je adresgegevens in. Je ontvangt dan ook een mooie kortingscode.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.