fbpx

Wie is Melanie?

Over mij

Ik werk nu, na een periode in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, alweer bijna 15 jaar als zelfstandig trainer. Ik geef trainingen over communicatie en gedragsverandering. Vooral aan groepen hulpverleners in de gezondheidszorg. Altijd vanuit verwondering, werkend met een open blik en zonder oordeel. Ook wanneer ik coach met behulp van mijn paard is dat wat ik doe; mensen een (oordeel loze) spiegel geven. Soms is dat heel confronterend en tegelijk altijd heilzaam, mits de cliënt wil kijken. Ik streef naar een zo veilig mogelijk omgeving om meer van jezelf in beeld te krijgen.

Mijn energie gaat stromen van contact, oprecht contact met mezelf en met anderen. Het gaat in mijn leven en werk om dingen doen waar ik energie van krijg. Wanneer ik bij deelnemers aan trainingen en coaching sessies kwartjes zie vallen; als mensen plotseling zichzelf weer herinneren of hervinden, dan bloei ik op. Als hulpverleners merken dat als ze minder hard gaan werken er ruimte ontstaat bij de cliënt. En dat daarmee het contact intenser en oprechter wordt. Als teams en organisaties gebruik gaan maken van elkaars verschillen in plaats van vast te lopen in onbegrip. En dat de samenwerking dan weer veilig en stimulerend voelt.  Dat is wat ik nastreef in training, coaching en de begeleiding van teams. Paarden kunnen daar een heel ondersteunende rol in spelen. Soms blijven in taal aspecten uit beeld; door te werken met paarden kijk je voorbij de woorden. Ervarend leren in optima forma.

Door vanuit verwondering te kijken naar processen tussen mensen en tussen mens en paard kunnen er inzichten ontstaan, die uitblijven als je vastzit in routine en de dagelijkse hectiek.

Paarden

Ik werk met een aantal paarden die beschikbaar zijn op de stal waar ook mijn eigen paard staat. Al deze paarden zitten goed in hun vel en krijgen liefdevolle aandacht van hun eigenaren. En wat me elke keer weer raakt is dat elk paard er zo voor open staat om te helpen. Om die liefdevolle spiegel te bieden, waardoor mijn cliënten een vervolgstap in hun eigen ontwikkeling kunnen maken.

Locatie

Je bent van harte welkom bij Evie en de andere coachpaarden waar ik mee werk in Haastrecht (Zuid Holland).

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om op locatie te komen voor een workshop of een coaching met eigen paarden. Het mooie van paarden is namelijk dat ze niet speciaal opgeleid hoeven te zijn als coachpaard. Elk paard spiegelt van nature. Het is aan mij als coach om die feedback passend te vertalen naar de situatie die voorhanden is.

Melanie_A9A1350

Online trainen

In de periode dat Covid19 wereldwijd zorgde voor een andere manier van leven en werken, werd ook ik uitgedaagd om op een andere manier te gaan begeleiden en trainen. Na mijn eerste scepsis bleek dat er online heel veel mogelijk is. In mijn beleving zal het online trainen en coachen nooit volledig de face to face contacten kunnen vervangen, maar is het een prachtige aanvulling. Ik nodig je dan ook graag uit om deel te nemen aan mijn interactieve online bijeenkomsten.

In deze periode is ook de M.E.L. methode verder ontwikkeld. Een manier om op een moeiteloze, eerlijke en liefdevolle manier anderen te begeleiden naar ander, positief en gezond gedrag. Deze methode is gebaseerd op Motiverende Gespreksvoering met her en der een sprankje provocatieve coaching en aspecten van ACT (acceptance and commitment therapy). Nieuwsgierig geworden?  Ik ontvang je graag tijdens een inspiratiesessie online.

Naast de live bijeenkomsten heb ik deze periode ook benut om een aantal e-learnings te ontwikkelen. Gericht wederom op het begeleiden van anderen (patiënten, klanten of medewerkers) In een drietal cursussen van een korte luisterboost in 5 dagen, via een vaardigheidstraject van 4 maanden tot een intensief begeleidingstraject van een jaar, heb ik de M.E.L.methode beschikbaar gemaakt. Zodat jij als professional in je eigen tijd en tempo aan de slag kunt met het ontwikkelen van een authentieke begeleidingsstijl waarmee je de ander inspireert tot het leiden van een waardevol leven.

Trainen op locatie

Training geven is mensen laten oefenen, met als doel gedrag veranderen.

Gedrag blijvend veranderen lukt als je de meerwaarde van nieuw, ander gedrag daadwerkelijk voelt.
In de trainingen die ik verzorg leer je daarom door te ervaren. Je brengt de theorie meteen in de praktijk tijdens de vele ervaringsgerichte oefeningen. In de tijd tussen de sessies breng je wat je leert meteen in de praktijk. Zo is het effect van wat je leert nog groter.
Ik werk doelgericht en op respectvolle wijze samen met deelnemers en teamleden. Je krijgt treffende en functionele feedback. Je mag van mij een persoonlijke, betrokken, praktische, heldere en motiverende aanpak verwachten.

In elk traject wordt ook aandacht besteed aan het borgen van de het geleerde in de dagelijkse praktijk, niet om alles weer terug te stoppen in een vast stramien, maar wel om resultaten te kunnen boeken. Coaching on het job en begeleide intervisie behoren tot de mogelijkheden.

En het liefst zet ik in de offline trainingen (indien mogelijk) ook de paarden in, aangezien ik geloof in de meerwaarde van deze respectvolle en oordeelloze spiegel. De lessen die wij van deze dieren kunnen leren is onnavolgbaar.

Evie en ik
vanhoeve-logo-web
Evie shoot_0842 l