fbpx

Coaching met behulp van een paard.

 

Paarden houden jou een liefdevolle spiegel voor. En als jij bereid bent om naar binnen te kijken kunnen ze jou helpen in het kiezen voor een waardevol leven.

Onderzoek samen met de paarden welke waarden in jouw leven belangrijk zijn en hoe je actief kunt kiezen om hier meer ruimte voor te maken.

Herken jij jezelf in de volgende uitspraken?

Je bent je bewust dat je vaak vanuit gewoontepatronen reageert en dat deze patronen je niet meer dienen.

Je vergelijkt jezelf regelmatig met anderen die het beter hebben, gelukkiger of succesvoller zijn en je wordt daar onzeker van.

Je merkt dat je ondanks je voornemens om beter je grenzen aan te geven, je toch al weer ja hebt gezegd tegen iets of iemand

Je werkt je een slag in de rondte en realiseert je steeds meer dat je daarmee weinig tijd overhoudt voor de zaken die er werkelijk toe doen in jouw leven

Je ervaart een bepaalde mate van onrust en vraagt je af hoe je meer rust en ook zingeving in je leven kunt toelaten

Je bent absoluut niet de enige. Mensen hebben ooit bepaald gedrag ontwikkeld en aangezien we allemaal gewoontedieren zijn, staan we er lang niet altijd bij stil dat dit gedrag misschien niet meer effectief is in je huidige situatie. Veranderen is helaas niet zo eenvoudig. Daarnaast produceert ons brein continu gedachten waar we misschien zelf ook in zijn gaan geloven. De overtuigingen die we mee hebben gekregen in onze jeugd of in onze opvoeding stellen we eigenlijk nooit meer ter discussie. En daardoor leven we voor een deel op de automatische piloot, totdat we moeten erkennen dat ons gedrag ons niet meer dient. Sterker nog, soms levert dit gedrag problemen op; fysiek of mentaal. En waar iedereen al lang overtuigd is dat we goed voor ons lijf dienen te zorgen, is zorg voor onze mentale gezondheid nog veel minder gemeengoed.

Hoe zou het zijn als jij,….:

 • Beter kunt omgaan met onaangename emoties en storende gedachten.
 • Bewuster kunt kiezen om te leven naar jouw persoonlijke waarden.
 • Weet welke kwaliteiten je bezit en hoe je deze kunt inzetten voor een inspirerend leven.
 • Eindelijk je grenzen kunt aangeven, zonder dat daarmee de relatie met de ander onder druk komt te staan.

 

De paarden bieden je een respectvolle spiegel waardoor je zicht krijgt op je eigen gedrag. Samen onderzoeken we hoe je de kwaliteiten die je bezit beter voor je kunt laten werken? Hoe je zicht krijgt op…. EN ruimte kunt maken voor gedachten en emoties waar je liever van weg beweegt? Hoe deze erkenning ruimte kan geven voor ander gedrag? Welke waarden voor jouw belangrijk zijn? En hoe je actief kunt kiezen voor het meer gaan leven naar deze persoonlijke waarden?

Dit is wat je mag verwachten van een individueel coachtraject met paarden!

Groeien en ontwikkelen vindt alleen plaats in een veilige en vertrouwde omgeving, waarin nieuw gedrag getest mag worden. Veiligheid begint met een klik tussen jou en je coach. Een vrijblijvend intakegesprek is de manier om te ervaren of die klik er is. Want zonder klik, geen traject!

Elk traject bevat een aantal fasen:

 • samen een doel vaststellen;
 • samen de actuele situatie in beeld brengen en onderzoeken welke verschillende mogelijkheden er zijn om je doel te bereiken;
 • samen besluiten welke actie en/of verdere ondersteuning nodig is.

Ik werk als coach samen met de paarden om jou een respectvolle spiegel zonder oordeel te bieden. Daarnaast benut ik in mijn coaching aspecten uit ACT (Acceptance en Commitment Therapy), Motiverende Gespreksvoering en Provocatieve coaching. Jouw belang staat ten alle tijden voorop.

Via diverse oefeningen met het paard (vanaf de grond) krijgen we beeld van welke kwaliteiten en valkuilen voor jou van belang zijn in je dagelijkse handelen. Dit inzicht in jezelf is de eerste stap van het model. Vervolgens gaan we verder naar verbinding met jezelf, deels door de ervaringen met het paard en ook andere ervaringsgerichte oefeningen zijn hierbij helpend. De laatste sessies richten zich op toewijding aan jezelf. Daarbij staan belangrijke persoonlijke waarden centraal als jouw kompas voor de te maken keuzes. Dit traject gaat uit van 6 sessies van elk ongeveer 1-1,5 uur.

Dit is wat anderen zeggen:

"Het is fascinerend om te merken dat, ondanks mijn overtuiging dat ik best effectieve begeleidingsgesprekken voer, ik toch weer zoveel heb opgestoken in deze sessie. Dat bewijst maar weer hoe snel je als professional terugvalt in je eigen gewoonte patronen. Ik ben echt weer even op scherp gezet door Melanie en de paarden. Dat doet ze overigens op een heel respectvolle manier waarbij ze me een spiegel voorhoudt die ik blijkbaar op dat moment net weer even nodig had.”

“ Leren van Melanie is een plezier. Haar enthousiasme en kennis maken dat je als deelnemer aan de slag wilt met 'Motiverende Gespreksvoering'. Als je het hebt over 'practice what you preache', dan is Melanie daarvan een sprekend voorbeeld. Alle stappen die zij aan je toelicht, past ze zelf toe. 100% congruent. Het begrip 'verandertaal' verandert je manier van luisteren en reageren. Kortom een aanrader!”

Wie is Melanie?

Dit coach traject wordt door Melanie van Hoeve begeleid.

Als er 1 woord is waarmee ik mezelf zou moeten omschrijven dan komt het wordt authentiek naar boven.

 Ik houd van ECHT. Ik omring mezelf graag met mensen die net als ik wars zijn van maskers. Dat betekent niet dat je in bepaalde situaties jezelf niet anders gedraagt, want afstemmen op de situatie daar is volgens mij niets mis mee. Dat je weet te schakelen per situatie. En om goed te kunnen schakelen moet je goed kunnen inschatten wat de situatie van je vraagt en welke kwaliteiten jij daarvoor in huis hebt. En tegelijk is het ook van belang zicht te hebben op wat jij als mens belangrijk vindt. Hoe kun je deze persoonlijke waarden leidend laten zijn als een kompas voor je gedrag en je handelen?

Via de stijl Motiverende Gespreksvoering heb ik mijn eigen coach- en begeleidingsvaardigheden enorm ontwikkeld. Ik heb geleerd hoe ik mijn sensitiviteit woorden kon geven en wat voor effect dat heeft op de verbinding. Daarnaast heeft het werken met paarden een enorme verdieping gebracht. De paarden geven een spiegel waardoor thema’s naar boven komen die anders misschien onderbelicht zouden blijven.

Persoonlijke Ontwikkeling Gesprekken Echt Luisteren (3)

In de afgelopen jaren heb ik samen met de paarden veel mensen een spiegel kunnen bieden.

Door op deze manier bij jezelf naar binnen te kunnen kijken en te ervaren wat er gebeurt als je iets verandert in je houding en je denken, kunnen grote stappen gemaakt worden in je eigen persoonlijke ontwikkeling. In het contact met de paarden lukt het veel mensen ook daadwerkelijk contact te maken met zichzelf. En hoe meer je ervaart dat jij als mens, met alles wat er is, helemaal ok bent, des te prettiger je leven kan worden. Je gaat steeds minder in gevecht met dat wat er is. Actief accepteren van ook de onaangename emoties en gedachten, helpt je om ruimte te maken voor persoonlijke waarden. Deze waarden kunnen voor jou een kompas worden in je leven. Door de spiegel van de paarden voelt je je meer gezien, begrepen en in je kracht gezet.

Ook jij kunt kiezen voor een waardevol en inspirerend leven.

AKF zakelijk paard & mens-3492-1

Voor wie is een dergelijk coachtraject uitermate geschikt?

Een "coach-traject" is eigenlijk geschikt voor elk mens die bereid is om zichzelf te ontwikkelen. Het programma sluit het meeste aan als je in de volgende situatie bent:

 • je ervaart dat je huidige gedrag je niet meer dient en soms zelfs ongezond voor je is.
 • je wilt minder last hebben van de belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten.
 • je merkt dat je soms al ja hebt gezegd op een verzoek, terwijl je daarmee eigenlijk nee zegt tegen jezelf.
 • je realiseert je dat je niet meer voldoende geniet van de kleine dingen om je heen en wilt weer meer oog krijgen voor je omgeving.
 • je bent bereid om bij jezelf naar binnen te kijken en aan de slag te gaan met de inzichten die je opdoet.
 • je als professional graag een stap verder wilt maken, zodat jij ook de mensen die jij begeleidt nog beter kunt ondersteunen

Nog even op een rijtje wat je krijgt als meedoet aan dit coachtraject

6 sessies van 60-80 minuten

Na een intakegesprek via telefoon of Zoom bepalen we waar en wanneer we de verschillende sessies met elkaar en het paard plannen.

Praktische oefeningen

Leren door te ervaren maakt dat je de inzichten in je dagelijks leven kunt integreren en kunt experimenteren met nieuw gedrag.

Tussentijds mailcontact

Ruimte om tussentijds te sparren over de effecten van de sessies gedurende de periode van het traject (3-6 maanden).

Een eindgesprek

Een afrondend gesprek na (uiterlijk) 6 maanden. Door in deze maanden zo intensief met de inzichten aan de slag te gaan is de kans op duurzame verandering het grootst 

Reacties van klanten

Shireen Raza Tax attorney, professional support lawyer bij Stibbe

“Ik heb jarenlang therapie gehad voor angstproblemen. Eind 2018 ben ik gestart met paardencoaching bij Melanie. Toen ik eraan begon had ik geen idee wat voor effect het zou hebben en was ik ook erg sceptisch. Ik dacht dat het erg zweverig zou zijn. Dat is absoluut niet het geval. De paardencoaching heeft het effect van mijn behandeling versterkt en mij sterker gemaakt.

Ik heb leren voelen. Ik heb geleerd om beter met anderen te communiceren. Niet alleen wat vriendschappen en intieme relaties betreft, maar ook bijvoorbeeld contacten op het werk. Het komt niet zelden voor dat ik terugdenk aan een sessie met Melanie of een video van onze sessie met een van de paarden terugkijk om me net zo sterk en geaard te voelen als tijdens een bepaalde sessie zodat ik vanuit dat gevoel kan handelen of nadenken.

Melanie zelf is inzichtvol, intelligent, gevoelig, laagdrempelig, professioneel en tegelijkertijd erg empathisch en betrokken. Ze straalt altijd en ik word vrolijk als ik haar zie. Ik kan garanderen dat alleen al 1 sessie met Melanie - met of zonder paarden - je een sterkere verbinding met jezelf en anderen oplevert naast een gevoel van kracht en rust. Doen dus!”

 

Annelies Peterse Praktijkopleider in de zorg

“Het was fascinerend om te merken dat ik me dankzij de reactie van Evie veel bewuster werd van wat er in mijzelf gebeurde. Zodra ik toeliet dat het niet hoefde te lukken, lukte het ineens wel; ze liep met me mee. Ik realiseerde me het belang van loslaten en ontspannen. De manier waarop Melanie Motiverende Gespreksvoering combineert met de spiegel van het paard heeft me echt veel gebracht.

Bijzonder hoe kwartjes pas vallen als je het ervaart."

 

Bianca Bos Psychologe bij de obesitaskliniek

“De training die ik volgde om cliënten nog beter te kunnen begeleiden heeft een diepe indruk achtergelaten. Door naast de oefeningen met elkaar ook de spiegel van de paarden te ontvangen, zijn inzichten veel intenser binnengekomen. Natuurlijk weet je hoe belangrijk verbinden is in het contact met cliënten, maar ervaren wat er gebeurt zodra je de verbinding (met jezelf) kwijt raakt, heeft echt impact gehad. Ik durf nu veel meer op mijn gevoel te vertrouwen.”

                                                                 

 

Speciaal aanbod

Nu extra voordelig + gratis live sessie

Je krijgt toegang tot het online programma Vaardigheden (t.w.v. €325,-) en toegang tot het online programma Reflectief Luisteren (t.w.v. € 49,-)

Als extra bonus krijg je een 1-op-1 coachgesprek (online of offline)
t.w.v. € 199,-

Totale waarde: €573,- excl. btw.
Nu voor maar €299,- excl. btw.

Gratis tips e-book

Vragen

Heb je vragen of heb je ergens onduidelijkheid over, dan hoor ik dat graag!
Stel je vraag hier en je krijgt antwoord binnen 48 uur:

Ik ga graag met je aan de slag; je bent van harte welkom!

Melanie van Hoeve