fbpx

Wat leuk dat ik je online mag ontvangen voor de Masterclass

In deze online bijeenkomst zullen we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan werken met het gedachtegoed van Motiverende Gespreksvoering.

De groep blijft klein (maximaal 5 personen) zodat er voldoende ruimte is voor ieders inbreng.

Je ontvangt binnenkort een mail waarin ik je zal vragen om na te denken over een situatie uit je eigen praktijk.

Groetjes, Melanie

Je kunt er voor kiezen om nu al de praktische waaier over de M.E.L methode te bestellen.
Met de code "webinarwaaier" krijg je nu 5 euro korting en betaal je slechts 10 euro (exclusief BTW en verzendkosten) voor dit praktische hulpmiddel.

De M.E.L Waaier

Persoonsgerichte gesprekken waarin jij als professional de ander Moeiteloos, Eerlijk en Liefdevol begeleid naar ander gedrag.

Een praktische waaier, waarin beeld en tekst je helpt bij het voeren van effectieve begeleidingsgesprekken

Na het volgen van een training ga je vaak vol goede moed aan de slag met het toepassen van alle nieuwe inzichten. En toch is het bijna niet te voorkomen dat je na enige tijd weer terugvalt in oude gewoontepatronen. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren.

Vandaar dat ik voor jou als professional een praktische waaier heb ontwikkeld. Deze waaier geeft op een ludieke manier tips voor het voeren van effectieve begeleidingsgesprekken.

A6_Tips

Praktische waaier MEL methode

15.00 excl. BTW

  • Hoe zorg je dat je alert blijft op je eigen houding? Durf je zonder oordeel te luisteren en in een sfeer van samenwerken naar oplossingen te zoeken?
  • Wat is de juiste opbouw van een gesprek? Besteed je voldoende aandacht aan verbinden om weerstand bij de ander te voorkomen?
  • Hoe laat je op een effectieve manier merken dat je luistert? Welke vormen van reflectief luisteren of bekrachtigen zijn er ook al weer?
  • Met welke vragen nodig je de ander uit om verandering te onderzoeken en ontlok je dus verandertaal?
  • En nog veel meer prikkelende vragen en voorbeeld formuleringen.
Categorie:

Beschrijving

Tijdens een training over begeleidingsvaardigheden oefen je met elkaar rondom diverse thema’s. Het kan gaan over vraag- en luistervaardigheden; het onderzoeken van ambvalentie, het ontlokken van verandertaal. En dan is het na de training vaak een uitdaging om alle opgedane inzichten ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Deze praktische waaier helpt je daarbij. Je kan de waaier benutten om je begeleidingsgesprekken voor te bereiden. De beelden inspireren en de tekst geeft houvast. Al doende leer je. Je cliënten geven feedback. En wil je vervolgens toch nog verder trainen, dan ben je van harte welkom bij een 3daagse training of een verdiepingsdag/weekend. Ik wens je veel plezier in het begeleiden van je cliënten naar ander gedrag; Moeiteloos, Eerlijk en Liefdevol.